Kijken: animatie over accepteren van de dood

KIJKEN: ANIMATIE OVER ACCEPTEREN VAN DE DOOD

In deze korte animatiefilm van regisseur Alan Holly wordt de dronken hoofdpersoon, terwijl hij zijn kleingeld opraapt van de straat, overreden door een auto. Terwijl de omstanders zich over zijn lichaam ontfermen, doolt zijn ziel nog onwetend verder door Dublin. In een park vraagt de man aan de dood of hij niet nog meer dingen mag zien, in een poging tijd te rekken.

Deze film won meerdere prijzen, waaronder die voor de beste korte film op het beroemde festival SXSW in Texas en de prijs voor beste animatiefilm op het filmfestival van Fargo. Daarnaast stond Coda op de shortlist – hij zat bij de laatste tien films – voor een Oscarnominatie.

Muziek speelt een grote rol in de film volgens de regisseur. De titel, Coda, verwijst daar ook naar. Een coda (Italiaans voor staart) is het eindstuk van een muzikale compositie. De muziek werkt ook heel sfeerverhogend in de film. Indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *